Pojavio se jedan od snimaka: Džeko propustio četiri “velike prilike”, Fenerov san o tituli završio na gostovanju kod Konyaspora?!

Izgleda da su snovi Fenerbahcea o tituli ugašeni. Danas je Konyaspor izvukao remi 0:0 35. kolu turske Super Lige i teško u preostala tri kola može nadoknaditi zaostatak od šest bodova za vodećom Galatom. Nažalost, ovom kiksu komuvao je i Edin Džeko.

Igrala se 21. minuta kada je Kahvedi dodao do Tadića koji šutira malo pored gola. Bila je to prva veća šansa na utakmici.

Na narednu smo čekali do 44. minuti. Slowik je zaustavio udarac Kadioglua, da bi onda i Yandas glavom odbijenu loptu poslao preko gola.

Drugo poluvrijeme donijelo je tragediju kada je riječ o realizaciji Fenera. Glavom je tik pored gola u 50. minuti šutirao Džeko – prenosi Sportsport.ba. Dijamant je novu šansu imao u 63. minuti. Slowik je fantastično odbranio njegov udarac.

Minut kasnije je Džeko ponovo pokupio jedno dobro dodavanje, ali je Jakub Slowik i ovoga puta bio na visini zadatka i spasio svoj tim.

Promašio je Džeko novi zicer u 70. minuti, a šest minuta kasnije novu veliku priliku je propustio i njegov kolega u napadu, Batshuayi.

Ndao je u 90. minuti zatresao mrežu Fenerbahcea, no nakon VAR provjere gol je poništen zbog ofsajda. No, do kraja Fener nije uspio doći do pobjedničkog gola.

Fenerbahce ima 90 bodova, šest manje od Galate tri kola prije kraja. Sada Fenerbahce mora pobijediti sve do kraja uz jedan poraz Galate mimo gradskog derbija koji se igra u pretposljednjem kolu kako bi osvojio titulu. Nada još živi, dakle, ali je vrlo tanka.

Tako bi Edin Džeko nakon današnje utakmice i promašaja, bez obzira na 20 postignutih golova u ligi ove sezone, mogao biti tragičar sezone, no naravno ne i jedini jer je Fener svakako i prije ove utakmice zaostajao četiri boda za Galatom.

Konyaspor s ovim bodom ostaje 16. na tabeli s 37 bodova, dva više od zone ispadanja. Vjerovatno u Konyi nisu ni računali na ovaj bod s obzirom na ime protivnika koji im je u prvoj utakmici utrpao šest komada, te im dolazi kao premija.

Naredno kolo Feneru donosi domaći duel protiv Kayserispora uz imperativ pobjede, dok će Konyaspor biti domaćin Samsunsporu.

Dodajmo da je od 19 sati igran i meč Antalyaspora i Pendikspora, a gosti su slavili s 2:1. U poraženom timu Milošević je igrao drugo poluvrijeme, dok Šarić nije ulazio u igru.

Super Lig, 35. kolo:

Konyaspor – Fenerbahce 0:0

Pogledajte jedan od snimaka koji se pojavio.

 

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.