Spektakularna vijest se pojavila: Bivši selektor BiH dolazi u Barbarezov stručni štab?

Sergej Barbarez (52) potvrdio je u javnosti tri imena koja će sigurno imati u svom stručnom štabu. Mirko Hrgović, Ninoslav Milenković i Emir Spahić su bivši Zmajevi koji će kao treneri ili logistika biti u reprezentaciji. Velika želja Sergeja Barbareza je Zlatan Bajramović koji godinama već gradi trenersku karijeru u Njemačkoj.

Bajramović ima veliku želju da bude dio ovog projekta, kako saznaje Reprezentacija.ba ima podršku i svog glavnog trenera, ali izgleda da neće dobiti dozvolu svog kluba Karlsruhea.

Barbarez nikada nije krio koliko mu je o shvatanju fudbala percepciju promijenio Blaž Slišković koji je Barbarezu bio selektor u reprezentaciji BiH.

Kako javlja portal Reprezentacija.ba, da postoji želja i da se legendarni Baka priključi na neki način stručnom štabu reprezentacije.

Kao trener golmana u hodnicima FS BiH se spominje Kenan Hasagić, dok je želja igrača da ostatak stručnog štaba – medicinsko osoblje i kondicioni trener – ostanu kao i u ranijem mandatu.

Poslove kadroviranja stručnog štaba finalizira Emir Spahić kao direktor reprezentacije.

“Mi sigurno imamo svoju viziju koja će se sigurno razlikovati od dosadašnjih. Imamo potrebu da neke stvari promijenimo i da ih uljepšamo sa nekim novim pogledima. Zato je stvorena ekipa oko nas.

Uvijek sam želio da radim sa ljudima koji su pametniji i iskusniji od mene. Tako će biti i sada. Idemo samo kao tim“, rekao je ranije Barbarez.

“Znate da je reprezentativni fudbal drugačiji od klupskog i mnogo se razlikuje. Tu se pita neki menadžerski dio posla i to mene najviše zanima.

Vjerujte da će biti ekipa koju ćete svi podržati. Svi ih znate. Nešto se špekuliše, ali smo u finalnim razgovorima.

Bit će to lijepo. Ne želim sada da ulazim u dubinu i da argumentujem neke stvari, ali ekipa oko mene će imati punu slobodu u svom radu. Nisam ja bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Dosta stvari se složi. Ako budemo imali respekt između sebe, sve će funkcionisati kako treba.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.