Pa ovo je zaista nevjerovatno, prizori kao iz filma, pogledajte snimak sa lica mjesta, navijači Liverpoola preplavili ulice Pariza i još jednom zadivili nogometni svijet

Navijači Liverpoola preplavili su ulice Pariza uoči večerašnjeg duela finala Lige prvaka protiv Reala Madrida koje se igra od 21 sat i po ko zna koji put oduševili su nogometne zaljubljenike.

Fanovi Redsa su napravili nevjerovatnu atmosferu na ulicama francuske prijestlonice i sve nagovještava da ćemo večeras gledati istinski spektakl kako na terenu tako i na tribinama.

Kako se procjenjuje, oko 70.000 navijača Liverpoola doputovalo je u Pariz, iako velika većina njih neće imati priliku biti na stadionu.

Večerašnje finale prvobitno se trebalo igrati u ruskom Sankt Peterburgu.

Ipak, zbog invazije Rusije na Ukrajinu UEFA je oduzela domaćinstvo ovom gradu i naknadno odlučila da će se najvažnija utakmica evropskog klupskog nogometa igrati u Parizu.

Liverpool je u klupskoj historiji osvojio šest Liga prvaka u devet odigranih finala, a posljednji trofej u ovom takmičenju osvojili su 2019. godine kada su bili bolji od Tottenhama sa 2:0. Real je, s druge strane, najtrofejniji klub u historiji Lige prvaka i oni su do sada osvojili 13 titula prvaka u 16 odigranih finala.

U Parizu je danas na programu veliko finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola, što će ujedno biti svojevrsna repriza iz 2018. godine kada je Kraljevski klub slavio rezultatom 3:1.

Večerašnje finale prvobitno se trebalo igrati u ruskom Sankt Peterburgu, no zbog invazije Rusije na Ukrajinu UEFA je oduzela domaćinstvo ovom gradu i naknadno odlučila da će se najvažnija utakmica evropskog klupskog nogometa igrati u Parizu – javio je Klix.

Oba tima u odličnoj formi će dočekati finalni meč. S jedne strane Liverpool je u ovoj sezoni osvojio Liga kup i FA cup, dok je u Premiershipu do zadnjeg kola vodio veliku bitku s Manchester Cityjem i na kraju sezonu završio na drugom mjestu.

S druge strane, Real je osvojio titulu prvaka Španije, čime je njihov trener Carlo Ancelotti postao prvi trener u historiji koji je osvajao titule u svih pet najjačih liga u Evropi.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.