Laka otvoreno poručio: “Srbija je nametnula turbo folk, kada prestane pažnja oko Konstrakte, on će opet dominirati”

Elvir Laković Laka je 2008. godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Euroviziji. U posljednje vrijeme manje je aktivan na sceni, a prošle sedmicee bio je gost emisije “Bez teških tema” O Kanala.

Između ostalog, prokomentarisao je Eurosong i Konstraktu koja se sa svojom izvedbom odmakla od standardne, uhodane procedure.

“Iznenadio sam se što je pobijedila. Drago mi je jer dolazi iz zemlje turbo-folka. Oni su nama i svima nametnuli turbo-folk. Pjesma joj izgleda kao iz pozorišne predstave, nekako ima odsustvo melodije, nema ni refren ni bridge ni strofu.

Ali mi se sviđa. Tako da, vidi se da nije radila pjesmu da pobijedi, nego su je izabrali kao takvu. Njoj je skrenuta pažnja samo što je izabrana da predstavlja Srbiju na Euroviziji, sad ima dosta pregleda. Bilo bi najbolje da to sada iskoristi i da nađe sponzora. Ali čim to prestane, opet će dominirati turbo”, ocjenjuje Laka.

dgovorio je i na pitanje da li umjetnica mora biti zdrava.

“Ne znam da li je neka umjetnica napravila umjetnost umiranjem. Vjerovatno jeste. Bilo je nekoliko puta na dokumentarcu kada čovjek umire. Bila je jedna žena koja se pozdravlja sa svima i umire. Isto dobar umjetnički izraz.

Ako ne možeš na noge, ne možeš ni na stejdžu skakati ni pjevati. Da me ne služi mozak, ne bih mogao napraviti pjesmu”, dodaje.

Elvir Laković Laka bosanskohercegovački pjevač i kantautor gdje god se pojavi izmami osmijeh na licu. Autentičan i jedinstven, ponovno je nasmijao mnoge svojom izjavom.

Na TikToku pojavio se snimak koji je u samo dva dana postao viralan.

Naime Laka je gostovao u jednoj emisiji, gdje je od novinara dobio pitanje “koji je glavni grad Maroka”. Laka je prvo rekao da ne zna, a onda da “ima Kazablanka, Marakeš, nije, ne znam, koji je”.

Voditelj mu je pokušao pomoći i navesti ga na odgovor, “R, Rab…”, a na to je Laka rekao; “Rabbi jessir” (inače muslimanska molitva, dova), gdje je nastao smijeh u studiju.

Inače glavni grad Maroka je Rabat.

Kako je sve zvučalo, poslušajte u videu u nastavku.

@selvir.ef.mujanovic #fyp #balkantiktok #bosniatiktok ♬ original sound – Selvir.ef.Mujanovic

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.