Konfuzija u Banja Luci, Trivić burno regovala: “Zašto Dodik ne kaže koja firma je vjerovatno oprala minimalno pola od 5 miliona maraka koje su uložene u obnovu kuće Milanovića”

„Slušam lažnog predsjednika kako kritikuje obnovu kuće Milanovića, vidim transparente da je to Draškov kriminal. Jeste kriminal, ali Draškov i SNSD-ov. Zajednički kriminal. Zašto Dodik ne kaže koja firma je vjerovatno oprala minimalno pola od 5 miliona maraka koje su uložene u obnovu kuće Milanovića“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Ističe da je obnovu radila famozna firma Korićanac, ista ona firma koja je u kriminalnom procesu zamjene zemljišta sa gradom Banjaluka dobila 2,8 dunuma zemlje kod Borčevog stadiona za samo 200.000 KM.

Dodaje da se u Banjaluci priča da je firma Korićanac gradila vilu kod Euroherca, pa se svi pitamo čija je ta vila?!

„Otkud se sad, kad je sve gotovo, sin Bude Stankovića, koji je direktor RUGIP-a sjetio da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na zemljištu na kojem se nalazi kuća Milanovića?! Sad kad je posao završen“, zapitala se Trivićeva.

Trivićeva pita koliko je ko “dobar” u obnovi kuće Milanovića, te koliko je Dodikovo, koliko Stanivukovićevo, koliko od Korićanca?

„Ne kažem da je nije trebalo obnoviti, i nije sporna obnova koliko je sporno što je posao koštao 5 miliona. Grad treba biti lijep, ali prioriteti se moraju postaviti“, naglašava Trivićeva.

Kaže da je očigledno da je bilo bitno naduvati cijenu obnove kako bi pola završilo u privatnim džepovima, a ne u brojnim prioritetima Banjaluke kao što su vodosnabdijevanje, javni vrtići ili infrastruktura u brojnim naseljima.

„Ovi iz SNSD bi malo da glumataju borbu i da nema simbioze. Nije baš narod toliko naivan, a ima nas i koji sve pratimo“, zaključuje Trivićeva.

Inače, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da obnova kuće Milanovića u Banjaluci ima veliki značaj za kulturu i umjetnost u tom gradu, ali da je zatečen informacijom da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

Dodik je istakao da je Vlada Republike Srpske, uvažavajući Grad Banjaluku, povećala stepen saradnje sa gradskom upravom, te da je to rezultiralo činjenicom da su odobrena sredstva koja su planirana za taj pojekat još u ranijem periodu.

–Nesumnjivo da obnova kuće Milanovića ima veliki značaj za kulturu i umjetnost u Banjaluci, ali ne mogu da vjerujem da je neko doveo u zabludu Vladu Republike Srpske, te da to nije u vlasništvu Banjaluke, jer ako je zemljište neriješeno, ne možete ni da izdate građevinsku dozvolu, a ako nemate građevinsku dozvolu, sve što ste uradili je ilegalno i na ivici kriminala – rekao je Dodik novinarima u Budimpešti.

–To je sve još nedefinisano, a čuli smo i da postoji problem jer porodica traži određena prava. Na taj način dovesti Vladu Republike Srpske u zabludu je ozbiljan problem. Pozive iz opštine smatramo ozbiljnim, a opština je dužna da obezbijedi građevinsku dozvolu, te da raspiše tender, a to ne možete ako nisu riješeni imovinski odnosi – naglasio je Dodik.

On je rekao i da sad svi koji su u sporu mogu opravdano da tuže grad i da dobiju milionska obeštećenja, što će vjerovatno i učiniti.

–Servirano im je da mogu tužiti grad, a i Vladu Republike Srpske gdje ćemo morati dokazivati da smo dovedeni u zabludu. A kakva smo mi ona Vlada koja je dovedena u zabludu, ali ne možete da radite mnoge projekte ako nemate povjerenja.

Elementarna je stvar da idete u finansiranje ako imate građevinsku dozvolu, ako je nemate onda ne možete da to radite. Mi sad ne znamo da li ima građevinska dozvola, jer koliko znam ako nisu riješeni imovinsko – pravni odnosi onda je ne možete dobiti. Tako da ćemo vidjeti šta je s tim tačno – poručio je on.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.