Pogledajte kako je Dubois “uspavao” Joshuu: Ovakav nokaut se rijetko viđa!

Daniel Dubois odbranio je IBF naslov prvaka svijeta teške kategorije. Dynamite je u pet rundi doslovno pretukao favorizovanog Anthonyja Joshuu i na kraju ga je teško nokautirao. Od samog početka ovog meča Dubois je dominirao. Uzdrmao je rivala već u prvoj rundi u kojoj je nastala fotografija za pamćenje.

Strašan desni kroše sjeo je tačno na bradu Anthonyja Joshue. Fotograf je uhvatio tačan trenutak udara i sve izgleda zaista zastrašujuće.

AJ je od ovog udarca odmah pao, nekako se uspio oporaviti, ali nakon njega više nije imao šanse da se na pravi način vrati u meč.

Noge su postale staklene, svaki udarac ga je dodatno lomio, no nekako je uspio dogurati do pete runde. Tu je u jednoj razmjeni završen i Dubois je kreirao veliku senzaciju.

Dynamite je ostao IBF šampion, a Joshua će morati čekati drugu šansu. On smatra da još uvijek ima u sebi ono nešto za šampiona.

“Vjerovatno se pitate da li ću se nastaviti boriti. Naravno da želim nastaviti. Ja sam ratnik. Napravio sam neke greške koje su me koštale”, poručio je Joshua – javlja Sportsport.ba.

AJ je doživio četvrti poraz karijere i sada je na omjeru od 28-4. Ovaj poraz ga je poprilično unazadio, no još uvijek je Britanac velika zvijezda i sigurno je da ćemo ga još gledati na velikoj sceni.

S druge strane Daniel Dubois sada ima otvoren put prema novom meču s Oleksanderom Usykom ili s Tysonom Furyjem. Taj meč bi mogao biti za apsolutnog prvaka svijeta.

27-godišnjak je u augustu 2023. godine zaustavljen od Usyka u veoma kontroverznom meču. Međutim, nakon poraza se podigao, uništio je Jarrella Millera, Filipa Hrgovića i zatim je izveo borbu karijere protiv Joshue.

Dynamite je u karijeri na omjeru 22-2. 21 meč je okončao nokautom.

Pored Usyka Daniela Duboisa je pobijedio i posrnuli Joe Joyce. U tom meču je doslovno odustao od borbe.

Pogledajte kako je Dubois “uspavao” Joshuu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.