Komentari žirija pljuštali: Tešnjak Arnel Joldić prošao u drugi krug Zvezda Granda, za mentora je izabrao Viki Miljković

Arnel Jodić (21) iz Tešnja drugi put je nastupao na Grandovoj sceni i uspio je da uvjeri žiri da mu je mjesto u „Zvezdama Granda“. Mladi pjevač se u prvom krugu takmičenja predstavio pjesmama „Snijegovi“ i „Ludujem“, ali je, uprkos velikoj tremi, uspio da osvoji tri glasa koja su mu bila dovoljna da bira mentora.

Viki Miljković, Đorđe David i Svetlana Ceca Ražnatović dali su Arnelu glasove, pa su oni bili u opticaju da mu budu mentori.

Iako je Viki odnijela pobjedu sa Nerminom Hadžićem, koja je također iz Tešnja, Arnelu je savjetovala da ipak odabere Đorđa Davida.

„Arnele, usta su ti se osušila koliko si bio pod tremom i u neizvjesnosti. Nije to baš bilo dobro, to i sam znaš. Imaš lijepu boju glasa, puno mora da se radi. Moj glas podrške, ali mislim da je Đorđe za tebe najbolji odabir, on ima živaca i vremena da radi“, rekla je Viki, dok se Đorđe nadovezao:

„Da si klinac, čuje se, krajevi, trema koja te ubila. Sviđa mi se tvoja boja, ali ti je moj savjet da se opredijeliš kojim ćeš putem ići.“

Ceca je imala suprotan stav od Davida, pa je insistirala da Arnel mora da pjeva sve muzičke žanrove.

„Dečko ima svoj bend, već pjeva i mora sve da pjeva, ne treba ga uokviriti samo u jedan pravac. Mora da razvija pjevanje u svim pravcima. Kod tebe sam čula to nešto, čula sam i tremu.

Imaš lijepu boju, čist triler, samo se podvukao neki falš, ali se to sve da ispraviti“, rekla je Ceca, ali je Mili ipak morao da reaguje:

„Meni je bolje da neko pjeva falš, nego da ne daje sve od sebe. Ali brate, to je sve bilo ravno, dosadno, bolje pokaži, ali dokaži da u sebi imaš derta.“

Iako je insistirala da takmičar odabere Đorđa, Arnel je ipak odlučio da će raditi s Viki Miljković koja je s osmijehom prihvatila saradnju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.