Sergej Barbarez objavio spisak za Njemačku i Mađarsku,  govorio o izostavljanju standardnih igrača: Nećemo trpiti neke stvari što se tiče terena

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez je na početku današnje press konferencije istakao da nije zadovoljan s Dennisom Hadžikadunićem. Kazao je kako kompletan stručni štab nije bio zadovoljan s nogometašem HSV-a te da zbog toga njega nema na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmice protiv Njemačke i Mađarske.

Na novom spisku reprezentacije BiH nema između ostalog Kenana Pirića, Dennisa Hadžikadunića, Radeta Krunića i drugih.

“Mi neke stvari nećemo više trpiti što se tiče terena, a i izvan terena. S Dennisom kompletan stručni štab nije bio zadovoljan što se tiče terena, a onda dolaze i izjave od oca, majke, sestre, drugarice, žene jer te stvari utiču na nas i na njihove kolege. To više neće dolaziti u obzir, ali 90 posto je u vezi s terenom.

Nismo bili zadovoljni s njim, ali ga ne treba zaboraviti. O njemu čitav staff ima isto mišljenje, to je odluka cijelog staffa, jednoglasna o svemu. Nije odluka za ili protiv nekoga nego za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, rekao je Barbarez i dodao:

“Nije ovo rigorozna mjera nego nešto sasvim normalno, ovo nije smak svijeta, imamo 23 igrača na spisku i oni zasluđžuju da budu u ovom sastavu, ne radi se ništa pojedinačno prema nekome.

Sa svima komuniciramo, tražimo reakciju od njih i moram reći da se jedini Haris Hajradinović udostojio da me zovne i da ispriča priču njegove strane. Samo kroz komunikaciju možemo napredovati, to su neke stvari koje imaju veze s disciplinom i to sigurno nećemo tolerisati”.

Zadovoljan je selektor sa formom reprezentativaca te je istakao da će u oktobarskom i novembarskom ciklusu ekipa biti još spremnija – prenosi Klix. U Zenici će na stadionu Bilino Polje u rasponu od tri dana, od 11. do 14. oktobra, gostovati selekcije Njemačke i Mađarske u okviru trećeg i četvrtog kola Lige nacija.

Barbarez je za ova dva susreta pozvao sljedeće nogometaše:

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Martin Zlomislić (Rijeka), Osman Hadžikić (Velež);

Odbrana: Sead Kolašinac (Atalanta), Nikola Katić (Zurich), Jusuf Gazibegović (Sturm), Amar Dedić (Salzburg), Nihad Mujakić (Partizan), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Adrian Leon Barišić (Basel), Stjepan Radeljić (Rijeka);

Vezni red: Haris Hajradinović (Kasimpaša), Benjamin Tahirović (Ajax), Ivan Bašić (Orenburg), Dario Šarić (Palermo), Denis Huseinbašić (Koln), Dženis Burnić (Karlsruher), Armin Gigović (Holsten Kiel), Ifet Đakovac (TSC), Esmir Bajraktarević (New England Revolution);

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Stuttgart), Haris Tabaković (Hoffenheim).

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.