Poplave u BiH: Imam džamije se jedva spasio sa ženom i djetetom, na krovu bio i njegov komšiluk

Nekoliko bosanskohercegovačkih općina pogođeno je sinoć poplavama, a snimci sa terena potvrđuju da je najteže pogođeno područje Jablanice. Potresna fotografija potpuno poplavljene džamije u Donjoj Jablanici širi se internetom, a agencija Anadolija saznaje kako su se imam ove džamije, njegova porodica i komšije u posljednjim trenucima uspjeli spasiti od vode.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jablanica Ekrem ef. Hodžić rekao je novinaru Anadolije kako je džamija bila u potpunosti pod vodom. Iznad površine vode mogao se vidjeti samo vrh krova i munara.

Prema njegovim riječima, imam i njegova porodica u posljednjem momentu spasili su se od vode, jedno vrijeme bili su na krovu.

“Efendija se jedva izvukao sa ženom i djetetom. Na krovu je bio, i komšiluk njegov. Upravo sam se čuo s njima.

Žena i dijete su tu u Jablanici, efendija je ostao dole da pomogne komšijama, jer sada se voda povukla, ostalo je kamenje”, rekao je Hodžić, dodavši kako su u komunikaciji sa ostalim džematima.

Zbog iznimno velikih oborina izlijevanja rijeka i odrona potpuno je prekinute prometna, te djelomično i telekomunikacijska infrastruktura na sjeveru Hercegovine, u Konjicu i Jablanici.

Osim na sjeveru Hercegovine, poplave su jutros i u srednjoj Bosni, na područjima Kiseljaka, Kreševa, Busovače, Fojnice, Vareša i Tarčina.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saopštili su da su nastali brojni problemi u saobraćaju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.