Kapiten Njemačke pohvalio navijače BiH i ono što je doživio u Zenici: “To se ne viđa često”

Kapiten reprezentacije Njemačke Joshua Kimmich pohvalio je bh. navijače nakon utakmice na Bilinom polju u Zenici u kojoj je Elf slavio protiv Zmajeva 2:1. Sjajni fudbaler Bayerna istakao je zadovoljstvo pobjedom, iako je mišljenja da je Njemačka ranije morala riješiti susret.

“Zadovoljni smo. Naravno da smo propustili da riješimo utakmicu ranije. Bilo nam je malo teško na početku, ali postigli smo dva brza gola. Na kraju je tijesan rezultat bio jedino zbog čega smo možda malo nezadovoljni”, rekao je Kimmich, te se osvrnuo na naše navijače.

“Bili su vrlo, vrlo fer i pozdravili su su nas prije i poslije utakmice.

To se ne viđa često”, kazao je desni bek reprezentacije Njemačke u izjavi za RTL.

Njemački reprezentativac Antonio Rüdiger privukao je također veliku pažnju bh. navijača na utakmici u Zenici, a tokom i poslije susreta pokazao je svoju pozitivnu ljudsku i sportsku stranu.

Publika ga je u nekoliko navrata na samom terenu ispratila aplauzima uz skandiranje, a as madridskog Reala nakon utakmice našao je i vremena za kratki susret sa prijateljem Edinom Džekom i njegovom porodicom.

S obzirom da su skupa igrali u Romi, Džeko i Rüdiger se odlično poznaju, a njemački reprezentativac je pokazao veliko poštovanje Dijamantu tako što je srdačno pozdravio i članove Džekine porodice.

To nije bilo sve, jer je na Instagramu nakon utakmice napisao poruku u kojoj se zahvalio svim navijačima BiH i tako osvojio njihova srca.

“Dobra pobjeda i zaslužena. Hvala Bosno na ljubavi koju si mi pokazala”, napisao je sjajni defanzivac i tako pobrao dodatne simpatije naših navijača.

Naredni meč BiH igra u ponedjeljak protiv Mađarske, koja će nam gostovati na Bilinom Polju. Isti dan će Njemačka dočekati Nizozemsku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.